İKİNİCİ BÖLÜM... 12.nci haftadaki MERSİN deplasmanı bana göre MAKASIN koptuğu maçtı. BAY Haftasında sakatlar iyileşmemişti. Üç maçın GALİBİYET primi ödenmemişti. Ama bizler umutluyduk. 

KARAKOBRALAR-GÖLKENTLİLER Mersin’de Vansporumuzu yalnız bırakmadılar. Amacımız Puanla dönüp liderliğimizi korumaktı. Maç bu ATMOSFERDE başlamıştı. Aynı Trabzon deplasmanı gibi sahada tanınmayacak derecede kötü bir Vanspor Sahadaydı. 20.nci dakikada bireysel hatadan golü yemiştik. Golden bir dakika sonra İki oyuncumuz sakatlanıp zorunlu değişiklik yapma durumunda kalmıştık.

Şerif Doğan Ve Kerem Çağatay maçtan sonra yapılan tetkiklerde Kerem ÇAĞATAY’ın Çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı öğrenilmişti. Vansporumuz İçin ŞAMPİYONLUĞA giden yolda büyük bir kayıptı. O Bölgede hiç alternatifimiz yoktu ve devre sonuna kadar Kerem ÇAĞATAY’ın boşluğunu kadro içerisinde dolduramadık. MERSİN İDMANYURDU maçı ise çok kötü oynadığımız bir müsabakaydı Ve akabinde sahadan 3-0 gibi net bir skorla MAĞLUP Olmuştuk.

Liderliği averajla esenler EROKSPOR’a kaptırmıştık. Mersin maçının dönüşünde belkide DEPREM Etkisi yaratan iki İSTİFA haberi gelmişti. Sportif DİREKTÖR Ali KURT Ve Futbol Şube SORUMLUSU Ahmet BİLİCİ Görevlerinden İSTİFA ettiklerini sosyal medya hesaplarından duyurmuşlardı. ikisinin sessiz sedasız istifası kabul edilebilir bir durum değildi. Yalnız kapalı kapılar ardında neler oldu Mersin’de neler yaşandığını hiç kimse bilmedi yönetim kanadından ise hiçbir açıklama dahi gelmemişti. Hatta Kulüp Menejeri Osman YILDIRGAN’ın istifasınıda Başkan Feyat KIYAK kabul etmemişti.

*

13.üncü hafta müsabakasında rakip Karacabey BELEDİYESPOR’du. Primler ödenmişti. Yalnız KAMUOYU Ve TARAFTARLAR yönetim kanadından Ali KURT Ve Ahmet BİLİCİ’nin İSTİFALARI İle İlgili açıklama bekledi hafta boyunca. Ama nafile yönetim kanadı bu konuda sadece susmayı tercih etmişti. Grubun alt sıradaki takımlarından Karacabey Belediyespor’u yenerek en azından sil baştan bir başlangıç yapmayı hedefliyordu. Maça iyi başlamıştık. 19’uncu eakikada Emre ÖZTÜRK’ün klas golüyle öne geçmiştik. Farkı artıracak fırsatları bulmamıza rağmen golle sonuçlandıramadık. 72’nci dakikada ani gelişen KARACABEY atağında Ersel Yerde kalmıştı. Hakem tereddütsüz PENALTI noktasına Gitmişti. Ersel Penaltıyı Golle Sonuçlandırdı. Kalan Dakikalarda baskımız sonuç vermedi Maç 1-1 sona erdi. Maçın hakemi Diyarbakır Bölgesi Selim ÖZEN verdiği kararlarla adeta çileden çıkartmıştı. Maç sonu Mustafa SARIGÜL hocaya tepkiler vardı. Mustafa Hoca Maçtan 1 gün sonra şok bir kararla görevinden İSTİFA ettiğini açıkladı. İki haftada toplam 3 İSTİFA. Gerçekten iyi giden LİDER bir takımda anlaşılabilir bir durum değildi. Sonuçta Mustafa SARIGÜL hoca sessiz sedasız beyefendi bir şekilde geldiği şehrimizde öylede gitti. Arkasında 28 puanlık bir başarı bırakarak. Oynattığı futbol eleştirilse de takımın en önemli oyuncularının birdenbire sakatlanması da buna en büyük etkendi.

*

14’üncü haftada deplasmanda Ankaraspor’un konuğu olacaktık. İki haftada 5 puan kaybetmiş Hocamız İSTİFA Etmişti. Yönetim kanadı kaybedilen 5 puana İSTİFALAR İle ilgili BASINA demeç vermese de konuyu kendi içinde halletmeye çalıştı. Başkan Feyat KIYAK Tüm Yönetim Kurulunu ACİL koduyla Ankara’ya çağırmıştı. Takımı hafta boyunca Vansporumuzun efsanelerinden Murat YILDIRIM  hazırlamıştı. Ankara’daki toplantıda neler konuşuldu hiç kimse öğrenemedi. Sadece yönetim aldığı karar doğrultusunda oy çokluğuyla Ahmet BİLİCİ Futbol Şube Sorumluluğu görevine geri dönmüştü. Sportif Direktör Ali KURT geri dönmemişti. Maça gelince 75’inci dakika Ankaraspor’a sahayı dar etmişti Vansporumuz. Henüz ilk dakikada Harun Kavaklıdere ile penaltı vuruşundan faydalanamadık. 67’nci dakikada Muhammed Ali Doğan’ın gölü ile öne geçmiştik. Kaleci Nurullah ASLAN’ın yediği iki hatalı golle bir anda mağlup duruma düştük. Tam maç bitti derken 90+7’de Hasan BİLAL sahneye çıktı Ve 1 Puanı son saniyede kurtardık. Maça verdiği kararlarla maça damga vuran biri daha vardı. Oda Hakem Necati Selçuk Şahin. Hem Vansporumuzun bariz golünü hem de Bariz PENALTISINI vermedi. Sonuçta Murat YILDIRIM hocamızın oynattığı pozitif futbol ilerisi için Umut vermişti. Yalnız maçtan hemen sonra yönetimin ldığı karar doğrultusunda teknik DİREKTÖR Ersin AKA ile anlaşılmıştı. Murat Hocamızla o zaman devam edilseydi kanımca Vansporumuz için dahada HAYIRLI Olacaktı. EROKSPOR’un kazandığı haftada puan farkı 5’e çıkmıştı. Kazanamama serimiz devam ediyordu. Ankara’da tek olumlu olan şey Murat YILDIRIM hocanın oynattığı pozitif futboldu.

*

15’inci hafta müsabakasında Nazilli Belediyeyi ağırlayacaktık. 3 maçtır kazanamayan Vansporumuz vardı. Ersin AKA’nın gelişi Van kamuoyu ve TARAFTARLAR nezdinde kabul görmemişti. Herkesin aklı Mustafa SARIGÜL hocanın niye gittiği yönündeydi. Oda olmasa en azından Murat YILDIRIM hocaya bir şans verilmesi yönündeydi. Maça gelince yönetim bu maçta büyük bir duyarlılık göstererek maçın bilet gelirlerini SMA Hastası SENA bebeğe bağışlanacağı duyuruldu. Taraftarın maça ilgisi azdı. Son maçlarda alınan kötü sonuçlar bunda en büyük etkendi. TARAFTAR olarak SENA bebek konusunda SINIFTA kalmıştık. Maça gelince kötü bir HAKEM performansı vardı sahada. Toplam 40 Dakika 10 Kişi oynayan NAZİLLİ takımını yenememiştik. 90+2’de öne geçmemize rağmen 90+6’da kaleci Nurullah’ın Hatasından yediğimiz golle çok önemli 2 puanı bırakmıştı. Ersin AKA hoca ilk maçında ELEŞTRİLERİN odağındaydı. Rakiplerin kazandığı haftada üçüncü basamağa düşmüştük. Lider Esenler EROKSPOR’un 6 puan gerisine düştü. Kötü Futbola çare bulunamıyordu. Sanki ilk 10 Haftadaki takım gitmiş bambaşka bir Vansporumuz vardı. Silik, dağınık, ne oynadığını bilmeyen bir Vanspor vardı.

*

16’ncı hafta müsabakasında İzmir’de ligde kalma mücadelesi veren ALTINORDU’ya konuk olacaktık.3 Puandan başka bir çaremiz yoktu. Yoksa yukarıyla makas daha da açılabilirdi. İzmir’de dondurucu soğukta oynanan Maçta çok kötü, silik, pozisyona girmekte çok zorlanan bir Vanspor gördük. ALTINORDU takımı 25’inci dakikada öne geçti. İlk devre farkı artırabilecek pozisyonları buldular. Vansporumuz İkinci devrede önde baskılı olsa da pozisyon bulamadı. Maçın sonlarına doğru ceza alanında KARAMBOL Topta Bekircan KARA kafasını uzattı ve beraberliği son anda kurtardı. Maç 1-1 bitmişti. Kazanamama serimiz 5 maça çıkmıştı. Oynanan oyun hiç ümit vermiyordu. Tek mutlu eden EROKSPOR’un puan kaybettiği ve makasın daha da fazla açılmamasıydı. Hafta arası süper lig ekibi KAYSERİSPOR ile Ziraat TÜRKiYE KUPASI maçına deplasmanda çıkacaktık. Ersin Hoca bu maçta tamamı yedeklerden ve Alt yapıdan getirdiği 12 tane genç arkadaşımızla maça çıktı. Kayserispor'un baştan sona üstün oynadığı müsabakayı 4-0 kazanmasını bildi. Ömer Arda Bilici, Mert BELER, Abdülkadir AKYÜZ ve Hivan ÖZKURT'un performansları gelecek adına umut verdi. Yalniz yedek kalecimiz Bekir DEMİRCAN performansıyla vasatı aşamadı. Kalitesine yakışmayacak goller yemişti.

*

17’nci hafta müsabakasında grubun en zayıf takımı sezon başından beri 7 deplasmana 7 Mağlubiyet almış ve gol atamamış BEYOĞLU YENİ ÇARŞISPOR ile oynayacaktık. Yalnız Maçtan iki gün önce cuma akşamı kulüp Başkanı Feyat KIYAK'ın kendi isteğiyle SPOR ŞEHRİVAN Programına çıkmak istemesi ve programda hem Gölkentliler'e hem Gazetecilere sarfettiği sözler maçı bambaşka bir atmosfere götürdü. Şehir bir anda maçtan koptu ve herkes Feyat KIYAK başkanın Özür Dileyip İSTİFA etmesi gerektiğini söylediler. Maç günü çok gergin bir ortam hakimdi. Maçtan önce yan sahada oynanan VANGÖLÜSPOR maçında Başkan Feyat KIYAK maçı izlemeye gidince bayağı bir ARBEDE yaşandı. Beyoğlu Maçında da 90 Dakika boyunca Feyat KIYAK'a tepkiler vardı. Nitekim öne geçmemize rağmen yediğimiz iki gole teslim olduk ve sahadan 2-1'lik Mağlubiyetle ayrıldık. Sahada tanınmayacak kadar kötü bir VANSPORUMUZ vardı. Tepkiler, Protestolar eşliğinde Maç bitti. Maç sonu tesislerde yapılan toplantıda 9 yönetici görevlerinden İSTİFA ettiklerini açıkladılar. Pazartesi günü ise Teknik DİREKTÖR Ersin AKA görevinden İSTİFA Ettiğini açıkladı. Herkes Feyat KIYAK'ın İSTIFASINIDA beklerken kendisi görevinin başında olduğunu söyledi. Yönetimde kalan arkadaşlarla kader birliği yaptıklarını ve VANSPORUMUZU en iyi yerlere getirmek için uğraşacaklarını söyledi. Bu Minvalde teknik direktörlüğe şuan için Murat YILDIRIM'ı tekrar takımın başına getirdiklerini söyledi. Bu kadar kaosun ardından 18’inci hafta müsabakasında deplasmanda Ankara Demirspor'un konuğu olacaktık. Deplasmanda hiç galibiyet alamadığımız bir takımdı. Kaleci Nurullah cezalıydı. Yedek Bekir'in ne vereceği önemliydi. Ayni Ankaraspor deplasmanı gibi baskılı presli başlayan taraf bizdik. Murat Hoca oyun formatını bozmamıştı. Ankara Demirspor Takımında Mustafa FETTAHOĞLU sağ tarafımızı adeta koridor gibi kullanıyordu. 2-1 Önde götürdüğümüz maçı kaleci Bekir'in bireysel hataları sonucu 3-2 kaybetmiştik. Esenler EROKSPOR'un kazandığı haftada makas gittikçe açılmış ve liderle puan farkı 9'a çıkmıştı. Önlemez düşüş devam ediyordu. Yalnız Tek Bir Açıklama Yapılmıyordu…