Siz de gece kendinizi mutfakta, buzdolabının önünde buluyor musunuz?

Cevabınız evet ise;

Size kötü bir haberim var. Bu gece atıştırmalarınız artık alışkanlık haline geldiyse kilonuzu olumsuz yönde etkiliyor demektir.

Sürekli ve sağlıksız besin tercihleriyle yapılan gece yemeleri, karın bölgesinde yağlanmaya, reflüye ve obeziteye zemin hazırlar

Gece yeme sendromu yaşıyorsanız muhtemelen gün boyunca dengeli beslenmeyi hedeflemiyorsunuz, sabahları tok uyanıyorsunuz,  akşam ve gece öğünlerinde aşırı yiyecek tüketiyorsunuz.

Gece yeme sendromu;  depresyon, duygusal yeme ve yiyecek bağımlılığıyla yakından ilişkilidir. Gece yeme sendromu yaşayan kişiler genellikle gece gelen yeme isteğini control edemezler ve aşırı bir utanç hissi duyarlar.

Bu kişilerin yüksek stresli oldukları ve özgüven eksikliği yaşadıkları da saptanmıştır.

GECE YEME SENDROMUNU DURDURMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Gün içerisinde alacağınız enerji dağılımını iyi bir şekilde yapın. Gün içerisinde kendinizi çok aç bırakıp gece öğününü beklemeyin.

Akşam öğününü yatmadan 3 saat önce yapın ve günü kapatın.

Uyku düzeninizi oturtun. Gece geç saatlere kadar uyanık olmak melatonin hormonunuz az kortizol hormonunun fazla salgılanmasına neden olur. Kortizol hormonunun yükselmesiyle acıkma hissiniz artar.

Stresli hissediyorsanız nedenini sorgulayıp, stresinizi kontrol etmek için atıştırmak dışında farklı yollar deneyin

Besinleri gerçekten aç olduğunuz için mi yiyorsunuz yoksa duygularınıza cevabınızı yiyerek mi veriyorsunuz bunu ayırt edin.