Vanspor, öyle bir takım ki şehirle mündemiç olmuş şehrinin makus talihini yaşamış bir takım.  Adını aldığı şehir ne kadar sahipsiz ise yıllarca kendisi de öyle sahipsiz kalmış, feshedilmiş, darmadağınık olmuş, mazisinde ki şanlı şerefli günler unutulmuş ve uzun süre bir köşede atıl olarak kalmış bir takımdı Vanspor! Sonra toparlanma süreci başlamış, takım kendine geldikçe adeta şehirde kendine gelmiş, takımla birlikte taraftarın, hemşerilerimizin yüzüne revşan, kalplerine heyecan gelmiştir.

Bu süreçte nice yönetimler, nice teknik adamlar, oyuncular gelmiş geçmiş, nice müsabakalarda şikelere kurban gitmiş Vanspor’u sadık taraftarı ve şehir ahalisi hiçbir zaman yalnız bırakmamış, başka bahara kalan şampiyonluklar için hiçbir zaman ümidini yitirmemiştir.  Vanspor bu şehrin geçmişteki ve gelecekteki en büyük övünç kaynaklarından birisidir, her ne kadar ayağına çelme takılıp yerlerde sürüklenmeye çalışılsa da, düştüğü yerden en güçlü şekilde kalkmasını bilmiş, taraftarının ve hemşerilerinin yüzünü hiçbir zaman yere değdirmemiştir.

Vanspor, biz Vanlılar için bir spor takımının ötesinde olup,  bir heyecan vesilesi, yüreklerde taşınan ve asla tükenmeyen bir ümit kaynağı, yeniden dirilişin sembolü, gelecek güzel günlere inanmanın ete kemiğe bürünmüş bir tezahürüdür.  Çocukluğumuzdaki anılarda büyük bir yer işgal eden Vanspor, çocuklarımızın da gelecekteki yaşantısında büyük bir yer edinecek ve bir efsane olarak kent tarihindeki yerini korumaya devam edecektir.

Gelinen son dönemeçte Vansporumuz bir kez daha bir üst lige çıkma fırsatı yakalamış fakat oynanan ayak oyunlarına kurban edilmeye çalışılmıştır. Ama mücadele ruhunda olan bu takım asla vazgeçmeyecektir. Bir üst lige çıkmak için canla başla verdiği mücadeleyi oynanacak müsabakalarla bir kez daha sahaya yansıtacak, şehir ahalisini ve taraftarını da kendisi ile bir üst lige taşıyacaktır. Bu şehir insanına olan vefasını en belirgin şekilde gösteren kuruluş olan Vanspor’un oyuncusuyla, teknik ve yönetim ekibiyle elinden geleni yapacağına hiçbir kuşkumuz yoktur.

Velev ki işler yine yolunda gitmese bile biz Vanspor’dan ve onun şehire vermiş olduğu ruhtan razıyız. Bize geçmişte yaşattığı sevinçlerden, tüm şehri kırmızı-siyah bayraklarla donatmasından, futbolu seven veya sevmeyen 7’den 70’e herkesi statta toplamasından hatıralarımızda yaşayan o parlak maziden dolayı Vanspor’a minnettarız. Oynanacak maçlarda güzide takımımıza başarılar diliyor, şehrin siyaset haricindeki yegane gündemi olan Vanspor’un şehir gündeminde daha geniş bir yer tutmasını temenni ediyorum.